•  
 •  

Te nderuar Botushali

Me sukses të plotë po e përfundojmë një aksion sa modest po me vlera të mëdha ja si për ne ashtu edhe për dashamiret e Natyrës.

Rruga e bjeshkës u ndreq ashtu si patëm mundi dhe kushte, por shume me mire se ishte. Ideja lindi spontanisht nga një grup bashkëvendëseve nga fshati te prire nga Kryetari Misin Nimani.

Duke pare vullnetin e kësaj rinie dhe rëndësisë së këtij projekti, pa hezituar ju bashkëngjitën shume bashkëvendës nga te gjitha anët ku janë e ku jetojnë.

I pari ishte Shaban Avdia i cili me një Blic aksion tuboi në numër te konsiderueshëm te hollave.

Shpejt këtij aksioni, ne Koordinim te plot ndërmjet veti, ju bashkëngjit edhe SHH „ Jerina“ dhe Arkëtari Muhamet Botusha si dhe Ardian Hoxha i cili mur përsipër grumbullimin dhe Koordinimin e te hollave nga Austria dhe Gjermania.

Aksioni vazhdoi me një dinamik te shpejt dhe për një kohë te shkurtër u grumbulluan shume mjete gjë qe jua lehtësoj bashkëvendëseve qe po punonin qe te zgjeronin kapacitetet dhe kualitetin e rrugës.  Nga në Bager u kryqen dy dhe me koordinim te përbashkët u kërkua qe te hekën disa shpenzime për punëtoret qe po punonin vullnetarisht ne Rrugë.

Aksionit po i japim fund sonte ne Natën e Bajramit por nuk mundem te kalojmë pa i Falënderuar:

   - Misin Nimani për Iniciativën e marrë.

- Rininë e fshatit Botushë, gjeth një nga një që murrën pjesë ne ketë Aksion me pune vullnetare.

- Shaban Avdin për iniciativën për grumbullimin e mjeteve materiale nga bashkëvendësit tonë në Diasporë.

- Muhamet Botusha Arkëtar i SHH „ Jerina“ Zvicër i cili ishte 24 orë ne dispozicion për telefonata dhe koordinim.

- Ardian Hoxhën Koordinator për Austri dhe Gjermani i cili dha në kontribut te pa zëvendësueshëm te Diaspora jonë në këto dy shtete.

- Bageristin Vllaznim Musa qe për  çdo dit ishte me ne dhe për ne.

- Bageristin Hysen Ademin nga Kosharja qe ndau me ne ketë Aksion.

- Te gjithë Bashkëvendësit, miqtë dhe dashamiret, nja nga një, qe kontribuuan ne ketë Aksion.

- Do jemi transparent deri ne Centin e fundit për të gjitha shpenzimet ashtu siç ishim edhe në grumbullimin e të hollave.


Ne fund.


Urime dhe për shumë vite festa e Fiter Bajramit, paqja, mëshira dhe begatia e Allahut qofshin me ju dhe familjet tuaja. Shpresojmë që herën tjetër te festojmë ashtu siç duhet dhe siç dimë ne Botushalit!

Zoti ju Bekoftë kudo që jeni!

Shihemi ne Aksionet tjera!

Me ju gjithmonë Faqebardhë!Datei

Aksioni për ndertimin Rrugër së Bjeshkës.

Datei herunterladen
Datei

Aksioni për ndertimin e Ujsjellsit për Lagjen Hasanaj-Botushë:

Datei herunterladen
Datei

Lista me emrat komplet per Kontribut ne ndertimin e Ujsjellsit në Lagjen Hasanaj

Datei herunterladen

SHH "Jerina"Te nderuar Bashkevendas.


Siq jeni te informuar me parë, ketë Verë me daten 1  Gusht  do te organizohet për herë te parë takimet « Me Diasporen 2020 ».  Qellimi i keti takimi është që bashkvendasit tonë, kudo qe janë si ne Diaspor, Botushë dhe te shperngulur ne vende te tjera, te bashkohemi, te njoftohemi dhe te shkembejm mallë dhe dashuri ndermjet veti.

Në keshillin Organizativ do të ket nga nji apo dy  pergjegjës nga Fshati si dhe nji pergjegjës nga Zvicra, nji nga Austria nji nga Gjermanija si dhe nji qe do ti perfaqesojë bashkvendasit ne shtetet e tjera. Me nga nji referat do te paraqiten secili nga keta përfaqesues.

Që qdo gjë te shkoj sipas planit dhe siq është me së miri, ju lutemi ti keni parasysh keto rregulla:

 • Takimi eshtë eksklusiv Familjar:
 • Shpenzimet e mbremjes i mbulon seili familjar per Familjen e tijë.
 • Për rendin dhe qetsin është pergjegjes kryfamiljari.
 • Muziken e shpenzimet elementare i mbulon SHH „Jerina“
 • Sponzorimi i tubimit është i mirëseardhur.
 • Prurja e gjesendeve ushqimore ne menyr vullnetare vetem e madhështon tubimin.

Jufaliminderit për mirkuptim!


Keshilli kordinues dhe SHH “Jerina”

Te nderuar Bashkevendas.


Siq jeni te informuar me parë, ketë Verë me daten 1  Gusht  do te organizohet për herë te parë takimet « Me Diasporen 2020 ».  Qellimi i keti takimi është që bashkvendasit tonë, kudo qe janë si ne Diaspor, Botushë dhe te shperngulur ne vende te tjera, te bashkohemi, te njoftohemi dhe te shkembejm mallë dhe dashuri ndermjet veti.

Në keshillin Organizativ do të ket nga nji apo dy  pergjegjës nga Fshati si dhe nji pergjegjës nga Zvicra, nji nga Austria nji nga Gjermanija si dhe nji qe do ti perfaqesojë bashkvendasit ne shtetet e tjera. Me nga nji referat do te paraqiten secili nga keta përfaqesues.

Që qdo gjë te shkoj sipas planit dhe siq është me së miri, ju lutemi ti keni parasysh keto rregulla:

 • Takimi eshtë eksklusiv Familjar:
 • Shpenzimet e mbremjes i mbulon seili familjar per Familjen e tijë.
 • Për rendin dhe qetsin është pergjegjes kryfamiljari.
 • Muziken e shpenzimet elementare i mbulon SHH „Jerina“
 • Sponzorimi i tubimit është i mirëseardhur.
 • Prurja e gjesendeve ushqimore ne menyr vullnetare vetem e madhështon tubimin.

Jufaliminderit për mirkuptim!


Keshilli kordinues dhe SHH “Jerina”

image-10118969-78686195_1452817908203341_5825661681442750464_n-c20ad.jpg

Zofingen. 23.11.2019

Mbledhja e rregulltë e SHH „Jerina“ për Zvicer

Mbledhjen e hapi Kryetari z. Bajram Mehmeti.
Të Pranishëm:
- Bajram Mehmeti
- Asllan Salihu
- Tahir Mehmeti
- Islam Sadiki
- Isni Salihi
- Jahja Mehmeti
- Flamur Salihu
- Bashkim Botusha
- Ramë Batusha
- Muhamet Botusha
- Adnan Avdyli
- Florent Mehmeti
- Sejdë Musa
- Fahri Aliu
- Naim Zajmi
- Arif Batusha
- Bedrush Mehmeti
- Haxhi Mehmeti
- Valdet Ibrahimi
Pas raportit vjetor të kryetarit në fund kerkoj zgjedhje të reja sipas Statutit dhe rregullores. Njiherish eshtë edhe e udhes qe te freskohet Shoqata me të rinjë. Me pas ja dha fjalen secilit te jepë mendimin veq e veq.
- Flamuri- Është per freskimin me zgjedhje te reja.
- Jahjaja- Eshtë per zgjedhje te reja!
- Bashkimi - Jamë per herë te parë dhe po verzhgojë.
- Rama - Jemi gjithmon te njejtin qe vim rregullisht ne mbledhje dhe mendoj nuk ka nevoj qe te ket ndryshime.
- Adnani - Nuk jam për ndryshime!
- Florenti - Jam per herë të pare dhe po ju degjoj!
- Sejdda - Nuk jam për ndryshime!
- Fahrija - Nuk jam për ndryshime!
- Naimi - Ndryshimi është i mire por nuk po di kujna do ja japin pergjithsin që të na udhëheq!
- Arifi - Nuk jam per ndryshime
- Bedrushi - Nuk jam per ndryshime por nese dikush mendon se mundet te jepë kontributin ne krysie le të urdhëron.
- Haxhija - Nuk jam për ndryshime!
- Asllani - Deri me tani kam kalu shum mir me kryesin e gjeritanishme dhe propozoi qe në mledhjen e ardhshme ti bejmë zgjedhjet!
- Tahiri - Nuk e shof të arsyshme ti bejmë zgjedhjet e reja ku kjo Kryesi punon për qdo lavdatë!
- Isnia - Jam qe ti marrim punet me seriozitet ose ta mbyllim krejt Shoqaten. Jam per ndryshim total te kryesisë dhe besoj se të rite munden ta ringjallin Shoqaten!
- Muhameti - Per ndrrimin e Kryesisë jam I pajtimit por duhet te marrin pjesë sa ma shum rini. Jam kunder mbylljes se Shoqates. Kemi persona qe nuk marrin pjes ne mledhje por kontribojnë kur ju bejmë kerkesa!
- Bajrami Unë nuk jam për mbylljen e Shoqates. Edhe pse nuk jemi shum kemi kontribuar mjafë shum. Mbledhjen e ardhshme do të ketë zgjedhje!
- Tahiri - Jam qe te ndryshohet krejtë Kryesija dhe të mosë rizgjedhet askushë!
- Bajrami - Mbledhjen e ardhshe defenitivisht do te ket zgjedhje të reja dhe do të mbahen me vota të mshefta!
- Asllani - Propozoj qe ti kemi dy kandidat për Kryetar dhe para sit i votojm të deklarohen se a janë të gatshem për të na udhëheq!
Pasi u shprehen te gjithë, kryesija muar vendim qe te ket zgjedhje te reja ne mledhjen e radhes. Per takimin dhe ecurit do te njoftohemi me kohe.
Piken e dytë e muar fjalen Arkatari z Muhamet Botusha
Muhameti tha se ne Konto per momentin kemi 2002 Fr. Jan dhanë 2000 Fr për Familjen Gjekaj dhe është ndihmuar Familja e Shkelzen Ahmetit. Menjiher z Arif Batusha i dha 1000 Fr dhe e rriti konton e Shoqates.
Te Faliminderit Arif Batusha!
Antarsija qalon, kemi mungesa ne pagesë por shpresoj se deri per Vit te ri do të kryhen !

Piken e Tretë, z Bajram i njoftoj te pranishmit me leterkerkesë qe i kishte ardhur nga Islam Sadiku për rrethimin dhe rregullimin e Varrezave te Lagjes Hasanaj.

Letra e Islamit :

SHH « Jerina »
Zvicer

Kërkesë: Per rrethimin dhe rregullimin e varrezave te Lagjes Hasanaj

E nderuara Kryesi e Shoqates Humanitare „Jerina“
I nderuari Kryetar z. Bajram Mehmeti.
Me lejoni qe me anë te kesaj letre te ju bejë kerkesen mësë te nevojshme per rrethimin dhe rregullimin e varrezave te Lagjes Hasanaj.
Gjendja momentale e varrezave eshtë me se katastrofale. Te mbuluar me Therra dhe Fierë e ne te shumten e rasteve edhe me kaquba e murriza si dhe drunj te ndryshem. Ne shumicen e rasteve as qe mundet te gjindet apo te identifikohet varri i nji pararshsi tonë. Shpesh kullosin dhe enden kafshet e ndryshme mbi varre. Ky tmerr jo qe shkaton dhembje te dyfisht te familjaret por edhe tregon pasqyren e Lagjes por edhe Fshatit ne pergjithsi.
E di që Shoqata “Jerina”, ka vështirësi në përballimin e kërkesave të shumta nga të gjitha anët por e shofë te udhes dhe te arsyshem nji investim ne keto varreza.
Kerkesen e bejë me inicijativen e Lagjes dhe ne emer timin personal. Shumen qe kerkojm është 1500 Sfr, kurse te tjerat ju premtoj se do i tubojm duke kontribuar bashkëvendasit nga Lagjija Hasanaj, Hoxhaj, Zajm dhe Dantë, pse jo edhe ndonji vullnetar nga lagjet e fshatrat e tjera.
Me shpresë se këtë kërkesë do ta shqyrtoni dhe duke pritur një përgjigje pozitive Ju përshëndes përzemërsisht dhe njëkohësisht ju dëshiroj punë të mbarë!

Me respekt!
Islam Sadiki

Me pas Kryetari e hapi debatin ne lidhje me kerkesen. Kishte mendime te ndryshme dhe në fund u vendosë :
- Shoqata do ta ndihmon ket nismë por jo ta Financion te terin sepse nuk ka mjete.
- Qe bashkvendasit tanë nga Lagjet Hasanaj, Hoxhaj, Zajm, Gjekaj dhe Dantë, te cilet jan ne mergat dhe ata në fshat, të kontribojn kurse ne do ti pergjigemi me Shumen e munshem qe kemi ne dispozicion.
- Jo vetem keto varreza por qdo iniciativ qe mirret per te miren e fshatit tone, do jemi mbeshtetës:
Kryetari me pas I njoftojë të pranishmit edhe me nji kerkesë qe kishte ardhur nga Arif (Jaha) Haxhiu i cili ka nji propozim qe Shoqata te merr persiper nji Organizim te nji tubimi i të të gjith bashkëvendasëve si mrena ashtu dhe jashtë per tu njofur me shum, komunikue dhe qarë hallet ndermjet veti. Kerkesa u diskutue ng ate gjithë, u aprovua dhe u mirëprit.
Pas shum mendimeve nga te pranishmit, u vendosë qe me 1. Gushtë 2020 te jetë takimi i parë që do quhet « Dita e Mergates » me shpresë se do jetë tradicionale dhe te takohemi për qdo vit !
Për mirvajtjen e punes, organizimin dhe te gjitha detalet, u zgjodhë Keshilli Organizativ me ketë perberje :
- Muhamet Botusha
- Naim Zajmi
- Islam Sadiki
- Isni Salihi
Keti Keshilli do ti bashkohen edhe nga Gjermanija, Austrija dhe nga Botusha. Per datene takimeve te Keshillit do te njoftoheni me kohë :
Ne fund Bajrami lexoi nji fragment nga Gjergj Fishta për Jerinen tekst qe e keni me video ne faqen e Botushës !

Tubimi perfundoj si gjithmon me nji darkë të perbashket !

Sektori per informim i
SHH “Jerina”


FormularbeginnFormularbeginn

Formularende
image-9285401-10.11.18a.w640.jpg
Qaste nga Mbledhja
image-9285407-10.11.18c.w640.jpg
Botushalit
image-9285410-10.11.18d.w640.jpg
Botushali
image-9285413-10.11.18e.w640.jpg
Kryesija e SHH "Jerina"

Zofingem, 10.11.2018

Mbledhje e rregullt e Shoqates Humanitare „Jerina“ për Zvicer


Rendi i Ditës:
 1. Raporti pesëvjeqar i Kryetarit.
 2. Të Ndryshme.
Mledhjen e hapi Kryetari z. Bajram Mehmeti i cili në fillim i përshendeti të gjith të pranishmit, ku ishin në nji numer shum i madhë dhe i deshiroj mireseardhje.

                Të Pranishëm ishin:
 1. Bajram Mehmeti.
 2. Avni Kadrija
 3. Tahir Mehmeti
 4. Isni Salihu
 5. Islam Sadiki
 6. Fahri Avdyli
 7. Astrit Mehmeti
 8. Skender Bajrami
 9. Enver Alijaj
 10. Flamur Salihu
 11. Arbit Avdyli
 12. Sylejmon Mehmeti
 13. Tahir Nimoni
 14. Avdi Avdija
 15. Ruzhdi Salihi
 16. Blerim Avdija
 17. Arben Himaj
 18. Sami Himaj
 19. Albert Salihi
 20. Muhamet Botusha
 21. Fahri Alija
 22. Sejd Musa
 23. Naim Zajmi
 24. Jahja Mehmeti
 25. Urim Xhekaj
 26. Luan Xhekaj
 27. Nehat Botusha
 28. Luard Botusha
 29. Arif Batusha
 30. Valdet  Ibrahimi
 31. Muhamet Imeraj - Musafir

Posaqërisht Bajrami i përshendeti Musafiret qe kishin ardhur dhe Luan Xheken i ardhur nga Gjermanija enkas per ketë mledhje. Më pas Bajrami kerkoj qe pas mbledhjes te hajmë nji Darkë keshtu së bashku dhe te gjith te marrim pjesë e deri sa te vazhdon mledhja Darka te pergaditet. Kerkesa u aprovua nga te gjithë.

                Rendi i ditës u aprovua njizerit.

Për keto 5 vite të fundit kemi kryrë nji punë me aqë mundësi sa i kemi pasur, por nuk është pak. Kam vërejtje sepse ende edhe pas kaq viteve nuk na janë kyqyr te gjithë dhe eshtë per të ardhur keqë. Po ashtu nga Gjermanija dhe Austrija ku jetojn nji numer i madhë bashkëvendasëve, nuk janë kyqyr fare, bile disa edhe na kritikojnë për punën tonë, tha Kryetari.
Pastaj Bajrami filloi ti numroj Aksionet e marrura nga Shoqata nji nga nji deri me sot. Raporti u Aprovua me disa korrigjime të vogla.
Muhamet Botusha Raportoj ne pika të shkurtëra per gjendjen e Kases dhe tha se shuma është shum e vogël dhe jo te gjith i kanë kryrë obligimet për këtë vit. Në Arken e Shoqates për momentin janë 2102 Fr. Disa filluan qe aty për aty te pagujnë Antarësin dhe u rrit gjendja e Arkes në 2502 Fr. Kryetari kërkoj të të gjith se sa më parë të krynë obligimin e Antarësisë.
Flamur Salihu ua kthej Shoqaten nji shum prej 150 € te mbetura nga ndihma qe kishim dhënë per ndertimin e Kulmit të Beslim Aliut. Respekt.
Mbledhja vazhdoi duke jua dhënë fjalen secilit për Diskutim.
                Islam Sadiki kërkoj qe me nji shumë simbolike në emer të Shoqates « Jerina » të ndihmohet Shoqata Humanitare « Sali Çekaj » ndihm për Familjen Sylaj.
                Muhamet Bousha Propozoi që te ndihmohet per qitjen e Plloqes së shtepisë Gëzim Qeles.
                Nehat Botusha kërkoj që të ndertohet nji Krua te Varrezat e Mëdhaja për nevojat e Gjematit.
                Sylejmon Mehmeti kërkoj qe jo vetem Kroni por edhe Rryma te shkoj deri te Varrezat.
Kryetari hapi diskutimet rreth ketyre kërkesave. Kërkesa e Islamit u aprovua njizerit dhe Shoqata « Jerina » do të ndihmon Familjen Sylaj, në Kuader te Shoqates « Sali Çekaj » me nji shumë prej 1000 Frangash.
Për Krua u muar vendim qe të ndertohet dhe u ndan 200 Franka te cilat ju dorzuan Sylejmon Mehmetit i cili do ta menagjoj ndertimin. Për Rrymë u tha se kjo i takon Koperates Energjitke dhe per momentin nuk është primare.
Ndihmë për Gëzim Qelen po ashtu u aprovua. Tahir Lana propozoi që mos te preket kontoja e Shoqates por secili nga ne te japë sa ka munsi dhe ti mbledhim menjiher. Kerkesa e Tahirit u Aprovua dhe menjiher filloi grumbullimi.

                Për Gëzim Qelen kontribuan:

1
Asllan Elezi
400.00
Botushë
2
Arif Batusha
400.00
-//-
3
Tahir Nimoni
200.00
-//-
4
Muhamet Botusha
200.00
-//-
5
Luard Batusha
200.00
-//-
6
Sylejmon Mehmeti
200.00
-//-
7
Arben Himaj
200.00
-//-
8
Nehat Botusha
200.00
-//-
9
Avni Kadrija
100.00
-//-
10
Tahir Lana
100.00
-//-
11
Isni Salihu
100.00
-//-
12
Islam Sadiki
100.00
-//-
13
Fahri Avdyli
100.00
-//-
14
Fahri Alija
100.00
Botushë
15
Sejdë Musa
100.00
-//-
16
Urim Xheka
100.00
-//-
17
Naim Zajmi
100.00
-//-
18
Valdet Ibrahimi
100.00
-//-
19
Jahja Mehmeti
100.00
-//-
20
Ramiz Moni
100.00
-//-
21
Enver Alija
100.00
-//-
22
Bajram Mehmeti
100.00
-//-
23
Sylejmon Rrustemi
100.00
Nivokaz
24
Avdi Avdija
50.00
Botushë
25
Blerim Avdija
50.00
-//-
26
Luan Xheka
50.00
-//-
27
Albert Salihi
50.00
-//-
28
Skender Rexha
20.00
KoshareGjithsejt:Bajrami i Falemenderoi te gjithë ata qe kontribuan dhe i shprehi mirnjohje të perzemërta. Me pas me nji duartrokitje te madhe u përmbyll edhe kjo kërkesë. Respekt për të gjithë.
Në fundë Bajrami i njoftoi të pranishmit se mbledhja e ardhëshme do jetë tubim Zgjedhorë, në bazë të Statutit, dhe të pergaditemi për kuadra të reja.

Mbledhja perfundoi si gjithmon në Frymen vëllazrore me Darkë të përbashkët


SHH « Jerina »
Kryesija.Datei

Botushë, 6.8.2013 Mledhje e SHH "Jerina"

Datei herunterladen
Datei

Zofingen 16.11.2013 Mledhje e SHH "Jerina"

Datei herunterladen
Pleq të Fshatit, tani të ndjerë.
Smajl Brahimi, Islam Atëhemi dhe Bajram Moni.
Foto e re.

Nji foto që është histori në vehte.
Grupi folklorik nga Botusha.
I pari nga e majta Hasani i biri i Hyrzemit, Tahir Bajrami, Isak Xhoki, Mahmut Zeqiri, Hyrzemi, Zenel Sadrija i Koshares dhe Hajdar Bajrami. Ulur Shkurta e bija e Hyrzemit.